Dorntherapie

Veel mensen zijn in hun leven weleens geplaagd door rugklachten of ischiasproblemen. Iedereen heeft wel situaties meegemaakt die de orde in de wervelkolom verstoord hebben, waardoor gewrichten verschoven, verdraaid of gekanteld zijn. De gevolgen zijn pijn en/of bewegingsbeperkingen.

Soms is het lichaam zelf in staat om dit te corrigeren. Lukt dit niet, dan is hulp noodzakelijk. De gevolgen van langdurige botverschuivingen zijn talrijk. Door het weer op orde brengen van het geraamte, ontstaat een gevoel van welzijn.

Daarbij worden blokkades behandeld. Dat zijn tijdelijke beperkingen van het bewegingsapparaat. Die beperking zorgt ervoor dat ook de spieren rondom het gewricht gespannen kunnen zijn. Dat kan omliggend weefsel schade toebrengen en orgaanfuncties verstoren.

Krom en door pijn geplaagd komen mensen mijn behandelkamer binnen. Recht en pijnvrij gaan ze weer weg. Dat is vaak het gevoel na een Dornbehandeling. Op een zachte, gevoelvolle, maar ook krachtige wijze worden verschoven wervels en gewrichten weer in hun ideale positie gemasseerd. Zo wordt ook bekkenscheefstand opgelost. Zonder medicijnen. Eenvoudige zelfhulpoefeningen voor thuis, zorgen voor langdurig succes.

Dorntherapie kan ik toepassen bij:

• Wervel- en gewrichtscorrectie

• Opheffen van het verschil in beenlengte

• Bekkenscheefstand

Noot: Bedlegerige patiënten zijn moeilijker te behandelen met Dorntherapie. U moet wel kunnen staan en zitten omdat er met armen en benen gezwaaid moet worden. Lukt dit niet, dan biedt de Breuss-massage uitkomst.

Dit hebben mijn klanten ervaren!

Luc, 17 jaar en student motorvoertuigentechniek, heeft sinds enkele maanden pijn aan de linkerzijde van zijn rug, waardoor hij beperkt wordt in zijn beweging. Na een Dornbehandeling ontving ik van Luc het volgende berichtje: “Het gaat een stuk beter, met bukken en zo in de garage heb ik weinig tot geen last gehad”.

Sjoerd, 16 jaar, student en fanatiek sporter, heeft sinds een half jaar hernia L5 en L4, scoliose en stralingspijn in het linkerbeen. Na één Dorn-behandeling kon hij makkelijker bewegen. Enkele dagen later vroeg ik of hij nogmaals een behandeling wilde en toen antwoordde hij: “Doe maar volgende week, ik heb toch geen pijn meer en het gaat goed”.

Noot: een acute hernia vormt een contra-indicatie, chronische hernia heeft veel baat bij een Dornbehandeling.

Roel, 50 jaar, doet zwaar lichamelijk werk. Hij had pijn in zijn schouder en nek na schilderwerkzaamheden. Na een Dornbehandeling wilde hij de volgende dag nogmaals een behandeling, want “het ging al zoveel beter!”.

Tot slot: Tumoren vormen geen contra-indicatie voor Dorntherapie. Uiteraard wordt iedere behandeling voorafgegaan door een aannamegesprek.

Delen op sociale media