Adam en Eva

Delen op sociale media

Adam en Eva

6 september 2017

Carovigno

De afgelopen weken hebben we ons werk en huis in Middelburg verruild voor een trullo op het platteland in de buurt van Francavilla Fontana in Puglia. 

Ter ondersteuning van kennissen hebben we de werkzaamheden behorend bij de verhuur van vakantiewoningen op ons genomen. Uitchecken, schoonmaken, wassen en strijken van linnengoed, inchecken en onderhoud van de tuin en de huisjes. En dat alles in de warmste periode van het jaar, volgens statistieken de langste en warmste periode sinds 50 jaar. Bij ruim 40 graden soppen met parels van zweet op je hoofd en strijken in bikini. Een beetje vreemd, maar het went, best snel. Bovendien is er niemand die je ziet. Niemand anders, alleen Adam en Eva in het paradijs. Dit paradijs bestaat uit een trullo met 5 kegeltjes en een aparte lamia. In de omsloten tuin staan o.a. olijfbomen, amandelbomen, verschillende vijgenbomen, druivenranken en cactussen. Lopend door de tuin pluk je het lekkerste fruit zo van de boom. Heerlijk zoet zongerijpt.

Zo'n trullo opgebouwd uit gestapelde stenen heeft vaak meters dikke muren en hele kleine raampjes. Zo blijft de warmte buiten en is het redelijk koel binnen. Een prima plek om siesta te vieren. Tussen 13 uur en 17 uur ligt het leven hier plat, dus wij ook.

Afspraken met de makelaar, geometra, architect of aannemer hadden we vaak rond 17 uur. Dus waren wij er ook om 17 uur, evenals Guy, onze (Belgische) vraagbaak en tolk. Een half uurtje later waren we dan compleet voor overleg. Heel wat gesprekken hebben we gehad en vele puzzelstukjes verzamelt. Het is nu nog puzzelen om alles passend te krijgen. Ons eigen paradijs begint op papier aardig vorm te krijgen. 

Door deze weken in Puglia, de gesprekken met en hulp van Nederlandse pioniers en vriendelijke hulpvaardige Italianen heeft ons gevoel nog sterker gemaakt. Dit is wat we willen, hier wonen en werken. Werken moeten we toch, willen we ook. Nog zeker 10 jaar knallen, doen wat we kunnen en wat we leuk vinden. En als je het dan doet is het toch fantastisch dat te doen waar de zon schijnt.

Heb je zin gekregen om dit mooie authentieke stukje Puglia te ervaren? Zelf prachtige baaien, indrukwekkende rotsformaties en talloze olijf- en wijngaarden te ontdekken en proeven van de smaakvolle Puglieese streekproducten en slapen in een echte trullo of een prachtig apppartement in centro storico in Ostuni? Kijk dan eens op www.ostuni.nl  

Un forte abbraccio per Madelon en Robert, Erik en Jolande, Annet en Rosanna, Pietro en Janine, Guy en Maria, Jessica, Lorenzo, Pietro, Rino en Rita, Gabriele, Koen en Wendy, medewerkers van Illy coffee bar Via Cattedrale in Ostuni en alle gasten die we mochten ontvangen bij Ostuni.nl


Foto impressie